PLANLEGG FLYTTINGEN BEDRE MED EN

HOS FLYTTEGUTTER bryr vi oss om kundene våre, og vi ønsker å gjøre alt vi kan for å sikre at hver flytting blir en vellykket opplevelse.

Vi forstår at en flytting kan være spennende og stressende, og vi ønsker å forsikre oss om at du ikke glemmer å gjøre noe i prosessen. Bruk denne sjekklisten nedenfor og vær trygg på at du vil dekke alt du trenger å gjøre før og under flyttingen:

flyttesjekkliste

BEGYNN FORBEREDELSE 3-4 UKER FØR FLYTTEDATOEN DIN

Din første prioritet bør være å planlegge på forhånd. Sørg for å sjekke alle eiendelene dine og lage en oversikt over alt som skal flyttes. Besøk hvert rom i huset og avgjør hva du vil ta med deg og hva du vil kvitte deg med.

Når du har en oversikt over alle gjenstandene du vil beholde, kan du vurdere å gå gjennom og sortere det for å lage en endelig liste. Du kan også vurdere å donere alle de uønskede gjenstandene du har bestemt deg for å etterlate, som klær, møbler, kjøkkenredskaper, osv.

Du kan ikke bare kaste ting i søpla eller donere alt. Mange gjenstander kan være verdifulle, men passer kanskje ikke inn i ditt nye rom. Hvis du har problemer med å kvitte deg med ting du ikke tar med deg, kan en enkel løsning være å arrangere et garasjesalg eller ta bilder og selge tingene dine på Facebook Marketplace eller Finn.no

Bestill eller kjøp esker og pakkematerialer som tape, bobleplast, tusjer osv. for pakking. Sørg også for å bestille spesialartikler som madrassbeskyttere, garderobeesker, kasser for servise osv.

Du vil ikke at bankbrev, viktige brev eller regninger skal sendes til din gamle adresse når du har flyttet ut. Det er alltid bedre å sende en adresseendring til postkontoret på forhånd, slik at du begynner å motta post på den nye adressen din. Gå online og fyll ut et skjema for adresseendring.

Ta kontakt med et flyttebyrå 3-4 uker før den planlagte flyttedatoen. Begynn å undersøke alternativene dine, og stol ikke bare på tilbudet over telefonen. Dessuten kan det være mulig at det foretrukne flyttebyrået ditt er booket for den tiden og datoen. Gi mer tid til de profesjonelle flyttemennene for å planlegge og estimere dine behov.

Ditt nye hjem kan være under renovering, eller det kan være ventetid før du kan ta fullstendig eierskap. Leie plass for korttidslagring av tunge apparater eller annet verdifullt utstyr. Vanligvis tilbyr flyttebyråer lagringsplass til rabatterte priser; det er alltid lurt å sjekke med flyttebyrået før du bestiller.

2 UKER FØR FLYTTEDAGEN

Begynn med å pakke ting du bruker mindre hyppig, som bøker, juledekorasjoner, vaffeljern eller et krokketsett. Du kan ønske å notere verdien av hvert element du pakker.

Få tepper og gardiner rengjort før du flytter inn i ditt nye hjem. Rengjøringspersonalet pleier å returnere dem innpakket. Du vil kanskje ikke ta dem ut før du når ditt nye sted og begynner å pakke ut.

Når du pakker, sørg for å notere ned prisene på gjenstander av spesiell verdi, som antikviteter. Disse gjenstandene kan kreve ekstra forsikring fra flyttebyrået ditt.

Hvis du flytter til øverste etasje i en leilighet, bør du bestille en heis. Dette vil skape mindre trøbbel for menneskene som allerede bor der på flyttedagen. Bekreft også parkering for flyttebilen og få forhåndstillatelse hvis du bor i et vanskelig område.

Det er klokt å varsle forsikringsselskapet ditt og ordne med overføringspolitikker.

Forbered en liste for å varsle relevante parter om at du flytter, spesielt banker, meglerfirma, personalavdelingen i selskapet ditt, magasiner og aviser du abonnerer på, forsikrings- og andre selskaper.

Varsle personalavdelingen på kontoret ditt om at du planlegger å flytte og vil trenge en fridag. I Norge er arbeidsgiveren din forpliktet til å la deg få fri hvis du trenger det for å flytte. Men sørg for å informere dem på forhånd.

Så snart du finner tid, ta hånd om eventuelle mindre reparasjoner i hjemmet før du flytter ut. Det er også lettere å selge plassen hvis reparasjonene er fullført, og de nye beboerne ikke trenger å betale ekstra for noe.

1 UKE FØR FLYTTEDAGEN

Begynn med ett rom og gå deretter videre til et annet. Pass på å ikke etterlate noe som kan være nyttig i det nye hjemmet ditt. Fra gardiner til dusjmatter, alt som var ditt, bør tas med deg.

Dette er én del av flyttelisten din, som krever mest oppmerksomhet. Alt du tar med deg skal legges i esker, teipes igjen og merkes med innholdet det inneholder. Pakk kofferten din med nok klær til å vare i noen dager.

Det er en vanlig høflighet å følge for nye beboere i hjemmet ditt. Du kan også bruke anledningen til å kaste bort eventuell oppsamlet skrot og gjøre en grundig rengjøring av hjemmet ditt, slik at det blir enkelt for de nye beboerne å slå seg til ro. Du vil ha det samme når du flytter inn i ditt nye rom.

Du bør sjekke møblene dine for buler og riper før flyttebyrået begynner å pakke og laste dem på lastebilen. Dette vil gi deg en idé om møblene har fått noen buler eller riper under prosessen.

Å merke ting hjelper med å holde deg organisert. Dette gjør det enklere å pakke ut, og du vil vite nøyaktig hvor du finner tingene hvis du trenger noe umiddelbart på det nye stedet ditt.

Rengjør kjøleskapet og avrim det minst 24 timer før flyttedagen, hvis du tar det med deg. Forsikre deg om at det er helt tomt og rent.

Sjekk plasseringen av ditt nye hjem og vurder den beste måten å komme dit på. Hvis du skal flytte på tvers av landet, vil du ønske å bestille flybilletter for familien din og kjæledyrene dine, eller gjøre nødvendige reiseavtaler.

Varsle om flyttingen din og få satt datoer for avslutning av strøm, vann og søppel. På samme måte kan det være lurt å følge opp med strømselskapene angående aktiveringsdatoen på det nye stedet ditt.

I stedet for å lese manualer, kan det å ta bilder hjelpe deg med å montere utstyret eller vil hjelpe deg med å jobbe raskere på ditt nye sted.

Nøkkelskrinet vil sørge for at alle verdisakene dine er på ett sted, slik at du ikke har vanskeligheter med å huske hvor du har lagt hva.

PÅ SELVE FLYTTEDAGEN

Ta en grundig gjennomgang av lageret ditt og merk av alle tingene mens de lastes. Du kan sette prioritet for elementene som skal lastes først og sist, i henhold til deres verdi og nødvendighet.

Kjøkkenredskaper, bestikk og dekorative gjenstander bør pakkes forsvarlig i pappesker.

Sørg for å fjerne alle bildene og pakke dem i esker eller pakke de større bildene for å lastes inn i flyttebilen.

Sørg for å merke boksene ikke bare med kategorien av tingene i dem, men også med rommet du ønsker at gjenstanden skal plasseres i. Dette gjør det lettere å losse, pakke ut og plassere tingene der du ønsker dem.

Dobbeltsjekk alle apparater for å forsikre deg om at alt er tomt, og at det ikke er innhold i apparatene dine.

Soveromsmøbler bør demonteres slik at flyttefolkene raskt kan laste dem.

Sørg for å komme til det nye stedet ditt godt før flyttefolkene kommer. På denne måten hjelper du dem med å sette opp ting på riktige steder.

Ikke glem å legge følgende elementer i esken med essensielle ting: Toalettpapir Telefonladere Snacks/Kaffe Saks Søppelsekker Papirhåndklær Ekstra klær Oppvasksåpe og håndkle Dyrefôr og skål Bærbar verktøykasse Minimum rengjøringsutstyr Kopp/Tallerken/Bestikk

NÅR DU HAR FLYTTET TIL DITT NYE HJEM

ORGANISER FLYTTINGEN DIN BEDRE MED EN FLYTTESJEKKLISTE.

Takk for at du brukte vår flyttesjekkliste for å hjelpe deg med forberedelsene til flyttingen. Med riktig planlegging og organisering kan flyttingen din bli mye enklere og mindre stressende. Vi ønsker deg lykke til med flyttingen til ditt nye hjem!

Vennligst merk at denne sjekklisten er ment som en veiledning, og det kan være nødvendig å tilpasse den til dine spesifikke behov og omstendigheter. Flytting er en stor livsendring, så sørg for å ta deg tid til å håndtere alle detaljene grundig for å sikre en jevn overgang til ditt nye sted.

Husk at det er lurt å kommunisere regelmessig med Flyttegutter, koordinere med alle berørte parter, og være fleksibel i tilfelle uforutsette hendelser. Med god planlegging og organisering kan du snart nyte ditt nye hjem og alt det har å tilby.

Lykke til med din nye begynnelse!

Last ned flyttesjekklisten

Vi anbefaler at du laster ned flyttesjekklisten å markerede som er utført. Slik sparer du deg for masse stress og får en bedre oversikt.

SPAR TID OG PENGER MED FLYTTEGUTTER

Flyttegutter gir deg råd og veiledning om hvordan du skal forholde deg til din arbeidsgiver og hvilke rettigheter du har når du skal flytte.

Flyttebyrå

Flyttegutter – Din pålitelige flyttepartner i Oslo og omegn! Vi følger mottoet ‘Flytting skal være et eventyr, ikke et ork!‘ Vårt dedikerte team er klare til å gjøre din flytteopplevelse smidig og problemfri, enten det er en privatflytting eller bedriftsflytting. Vi betjener ikke bare Oslo, men også de nærliggende områdene.

Kontakt oss


    Flyttegutter

    2yu
    html embed google map